شاید تا به حال شنیده باشید که نخبگان زیادی از کشور برای ادامه تحصیل و زندگی، به آمریکا مهاجرت کردهاند. اما سوال اصلی اینجاست که چرا آمریکا را به عنوان مقصد خود انتخاب کردهاند؟ آیا آمریکا به نسبت سایر کشورها امکانات بیشتری برایشان فراهم میکند؟ آیا شرایط زندگی در این کشور نسبت به کشورهای اروپایی بهتر است؟ و یا اینکه پروسه مهاجرتی آن به نسبت بقیه کشورها آسانتر است؟ همه این سوالات را سعی کردهایم در این مقاله پاسخ دهیم تا بتوانید بیشتر با این ابر قدرت دنیا آشنا شوید. اگر قصد مهاجرت به کشورهای دیگر را دارید، پیشنهاد میکنیم این مقاله را تا انتها و با دقت مطالعه نمایید.
موقعیت جغرافیایی آمریکا
در ابتدا بیایید تا با هم بیشتر با موقعیت جغرافیایی این غول اقتصادی دنیا آشنا شویم. کشور آمریکا از جمله کشورهای مستقل در دنیا است که در محدوده کانادا و مکزیک واقع شده است. البته آن طرف این کشور نیز بین دو اقیانوس آرام و اطلس محدود شده است. آمریکا با وسعتی به بزرگی ۹٫۸ میلیون کیلومتر مربع، در رتبه سوم دنیا قرار گرفته است. به علاوه، بالغ بر ۳۳۳ میلیون نفر در این کشور سکونت دارند که سبب شده است تا این کشور در رتبه سوم پرجمعیتترین کشورهای دنیا نیز جای بگیرد. مدت زیادی است که این کشور، واشینگتن دی.سی را به عنوان پایتخت خود انتخاب کرده است. اما شاید برایتان جالب باشد که این شهر، با وجود این که پایتخت این کشور به حساب میآید، اما از لحاظ جمعیتی نسبت به نیویورک، ساکنین کمتری را در خود جای داده است.
شمایی که قصد مهاجرت و دریافت ویزای کاری آمریکا را در سر دارید، حتما باید قبل از این کار، با آب و هوای این کشور نیز آشنا شوید. آمریکا کشوری است که با توجه به وسعت زیاد آن، آب و هوای مختلف را در سراسر نقاط آن تجربه میکند. اما طبق اطلاعاتی که در این باره وجود دارد، میتوان گفت که اکثر مناطق این کشور، آب و هوایی گرم را تجربه میکنند. البته فلوریدا و هاوایی از جمله مناطقی هستند که در این کشور از آب و هوای استوایی برخودار اند. همچنین، اگر بخواهید آب و هوای سرد و قطبی را تجربه کنید، میتوانید به آلاسکا سری بزنید. اما این که تصور کنید مردم این کشور به هیچ عنوان آب و هوای خشک و بیابانی را تجربه نمیکنند، یک تصور نادرست است؛ زیرا مناطقی مثل گریت پلینز و گریت بیسین از این آب و هوا برخوردار اند.
اقتصاد آمریکا به چه صورت است؟
همانطور که احتمالا خودتان هم میدانید، آمریکا جزو کشورهای ابر قدرت در حوزه اقتصادی است. این کشور در خیلی از بازارها، از سهمه زیادی برخودار است و به همین دلیل نیز، به راحتی میتواند با یک تحریم خود، تمامی معادلات بازار را بر هم بزند. برای این که بهتر قدرت اقتصادی این کشور را درک کنید، بهتر است بدانید که آمریکا رتبه یک صادرات جهان را در اختیار دارد. از نظر تامین انرژی نیز این کشور جزو غولهای بزرگ دنیا به شمار میآید. شاید به همین دلیل است که خیلی از شما عزیزان، این کشور را به عنوان مقصد مهاجرتی خود در نظر داشته باشید.
اگر بخواهیم درباره نرخ بیکاری و تورم این کشور نیز صحبت کنیم، باید گفت که نرخ بیکاری آن به نسبت سایر کشورها بسیار پایین است. رقمی که در این سالها به عنوان نرخ تورم این کشور گزارش شده است، حدود ۷ درصد میباشد. به علاوه، این کشور با توجه به ثبات اقتصادی که دارد، توانسته نرخ تورم خود را به زیر یک درصد برساند. با توجه به این که این کشور از نظر صادرات مواد غذایی رتبه یک دنیا را در اختیار دارد، میتوان فهمید که از این نظر نیز به یک خودکفایی مناسب رسیده است.
چرا آمریکا را به عنوان مقصد مهاجرت خود انتخاب کنیم؟
با توجه به مطالبی که پیشتر هم گفته شد، آمریکا جزو ابر قدرتهای دنیا به شمار میآید. طبیعی است که چنین کشوری با توجه به نرخ رشد اقتصادی سالانه خود، بتواند امکانات زیادی برای شهروندان و مهاجرینی که برای کار و تحصیل به این کشور مهاجرت کردهاند، فراهم نماید. صادقانه اگر بخواهیم با شما عزیزان صحبت کنیم، برای تجربه یک زندگی مدرن و مرفهی، شاید تمام افراد و موسسات آمریکا را به عنوان اولیت اصلی در نظر بگیرند. موسسه رسا هم با توجه به همین موضوع، تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا شما عزیزان بتوانید به این کشور پرتقاضا، وارد شده و به یک زندگی مناسب دست پیدا کنید.
برای دریافت ویزای کاری آمریکا باید چه شرایطی را داشته باشیم؟
همانطور که میدانید، هر کشوری برای این که افرادی را به عنوان شهروند خود بپذیرد، یکسری قوانین و شرایطی را وضع میکند. آمریکا نیز با توجه به این که به عنوان پرتقاضاترین کشور مهاجرتی دنیا در نظر گرفته میشود، طبیعتا یکسری شرایط به خصوصی برای مهاجرین در نظر میگیرد. برای این که بتوانید از طریق کار به این کشور مهاجرت کنید، اولین شرطی که باید داشته باشید، داشتن یک جاب آفر خوب از یک کارفرمای واجد شرایط است. کشور آمریکا نیز همانند کانادا، برای حفظ حقوق شهروندان آمریکایی خود، یکسری قوانینی برای کارفرمایان خود تعیین کرده است. اگر کارفرمای آمریکایی که برای شما جاب آفری را فرستاده است، توانسته باشد این موضوع را ثابت کند که هیچ شهروند آمریکایی توانایی انجام کار وی را ندارد، یکی از شروط لازم برای ارائه جاب آفر آمریکا را خواهد داشت.
برای دریافت ویزای کاری آمریکا باید چه مدارکی داشته باشیم؟
همانطور که پیشتر هم گفته شد، هر کشوری برای مهاجرینی که قصد ورود به آن کشور را دارند، یکسری قوانینی را وضع کردهاند. آمریکا برای افرادی که قصد مهاجرت کاری به این کشور را دارند، یکسری مدارکی را تعریف کرده است که باید همه آنها را فراهم کنید. حتما این نکته را هم در نظر بگیرید که تمامی مدارک شما با دقت و حساسیت زیادی بررسی خواهند شد و در صورت کوچکترین عدم مغایرت مدارک با هم، پروسه مهاجرت کاری شما به آمریکا کنسل و منتفی خواهد شد؛ بنابراین خودتان قبل از این کار آنها را به خوبی چک کنید. اولین چیزی که برای مهاجرت به هر کشوری نیاز دارید، یک پاسپورت معتبر است که حداقل به مدت ۶ ماع نیز اعتبار کافی داشته باشد.
به علاوه، مدارک تحصیلی خود را باید برای این کشور ارسال کنید و در صورت اثبات واجد شرایط بودن آنها، این مرحله نیز به خوبی طی خواهد شد. سپس باید فرم درخواست ویزای کاری آمریکا را نیز تکمیل نمایید تا از این طریق درخواست مهاجرت کاری خود را به این کشور ارسال کنید. سپس باید تمامی مدارک شغلی و از همه مهمتر، مدارک هویتی خود را جمع آوری و ارائه نمایید. ممکن است برای این که بتوانید در این کشور اقامت خود را دریافت کنید، یکسری مدارک مالی نیز مورد نیاز باشند. در آخر نیز، باید همان دعوت نامهای که از کارفرمای آمریکایی خود دریافت کردهاید را ارائه نمایید تا شرایط وی نیز بررسی شود. البته کشور آمریکا یکسری سختگیریها در رابطه با واکسیناسیون نیز انجام میدهد؛ به همین دلیل هم توصیه میشود تمام واکسنهایی که در لیست این کشور قرار دارند، تزریق نمایید.
اخذ ویزای کاری آمریکا چه مراحلی دارد؟
همانطور که پیشتر هم اشاره شد، یکسری مدارک برای اخذ ویزای کاری آمریکا وجود دارد. همچنین، کشور آمریکا برای مهاجرینی که قصد مهاجرت کاری به این کشور را دارند، سه پیش شرط قرار داده است؛ اگر هر یک از این پیش شرطها را نداشته باشید، نمیتوانید این ویزای کاری را دریافت نمایید. در واقع این پیش شرطها همان مراحلی هستند که باید برای دریافت ویزای کاری خود طی کنید. اولین مرحله برای دریافت ویزای کاری آمریکا به این صورت است که کارفرمای شما باید تاییده سازمان USCIS را برای استخدام کارگران مهاجر دریافت نماید. همانطور که پیشتر هم اشاره شد، این تاییده به این منظور است که کشور آمریکا از عدم وجود نیروی داخلی برای انجام کار شما اطمینان حاصل کند.
مرحله بعدی برای اخذ ویزای کاری آمریکا، ارائه درخواست کاری به این کشور است. سفارت آمریکا معمولا طی مدتی این درخواست را بررسی میکند. البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که کارفرمایی که انتخاب میکنید، باید مراحل گفته شده را پیشتر از ارائه درخواست شما طی کرده باشد، تا بعدا با بررسیهای صورت گرفته دچار مشکل نشوید.
جلوتر نیز به این موضوع اشاره خواهیم کرد که برخی از انواع ویزاهای کاری، نیاز به درفت مجوز وزارت کار این کشور دارند. البته این کار را هم باید کارفرما از طرف شما انجام دهد. لازم به ذکر است که این مرحله از جمله مراحلی است که حتی میتوان قبل از تاییده سازمان USCIS انجام داد.
چند نوع ویزای کاری امریکا وجود دارد؟
معمولا ویزای کاری کشور آمریکا بسته به شغل و تخصص شما، در پنج سطح طبقه بندی میشود. این طبقه بندی از سطح E1 تا E5 انجام میشود. در ادامه بررسی دقیق و کامل هر یک از این ویزاها خواهیم پرداخت.
ویزای E1 به چه صورت است؟
قبل از این که این نوع از ویزا را برای شما عزیزان معرفی کنیم، باید بدانید که خود این ویزا به سه زیر گروه تقسیم بندی میشود. معمولا گروه اول این ویزا، همان افرادی هستند که در زمینههایی مثل تجارت، آموزش، هنر، علوم و یا دو میدانی، تخصص فوقالعاده بالایی دارند. افرادی که واجد این شرایط اند، معمولا در سطوح ملی و بین المللی شناخته شده اند و به همین دلیل نیز، بررسی مدارک آنها با وسواس و دقت بیشتری انجام میشود. مزیتی که این گروه از افراد دارند، این است که میتوانند بدون داشتن درخواست کاری از کارفرمای آمریکایی، به این کشور وارد شده و پس از بررسی و تایید مدارک مندرج، در این شکور شروع به کار کنند.
گروه دوم، افرادی هستند که در زمینه تحقیق و پژوهش، حداقل سه سال سابقه درخشانی از خود بر جای گذاشته باشند. این افراد نیز معمولا همانند گروه قبلی از شهرت خوبی برخوردار اند و توانستهاند رتبههای علمی فوق العاده را کسب کنند. معمولا این افراد پس از مهاجرت کاری به آمریکا، برای تدریس، و یا انجام کارهای تحقیقاتی این کشور در دانشگاههای معتبر و یا سایر موسسات آموزش عالی آمریکا شروع به کار میکنند. این گروه از افراد دیگر مزیت گروه قبلی را نخواهند داشت؛ به این معنا که باید حتما کارفرمای آنها همان مراکز آموزشی و دانشگاههای آمریکا را شامل میشود، فرم درخواستی آنها را پر نماید.
نوع سوم هم گروهی هستند که سابقه خوبی در زمینه مدیریتی و اجرایی، در یکی از شبعههای شرکتهای آمریکایی را داشته باشند. این یعنی فردی که قصد مهاجرت کاری از این طریق را دارد، باید حتما سابقه و مهارت خوبی در زمینه مدیریتی داشته باشد تا بتواند از پس این کار نیز بر بیاید. این گروه نیز همانند گروه قبلی باید حتما از طرف یک کارفرمای آمریکایی درخواست کاری داشته باشند و خود کارفرما نیز مسئولیت تکمیل فرم مهاجرتی وی را بر عهده خواهد داشت.
ویزای E2 و شرایط آن
افرادی که قرار است این نوع ویزای کاری را دریافت نمایند، حتما باید از طرف یک کارفرمای آمریکایی، جاب آفری را دریافت نموده باشند. به علاوه، حتما باید گواهی کاری را برای مسئولان مربوطه ارائه نمایند که مورد تایید وزارت کار این کشور قرار بگیرد. تعداد افرادی که معمولا این نوع ویزای کاری را دریافت میکنند، به نسبت سایر ویزاها بالا بوده و سهم آن به حدود ۶٫۲۸ درصد میرسد. این ویزا نیز خود به دو گروه دیگر تقسیم میشود که در ادامه به معرفی آنها میپردازیم.
گروه اول افرادی هستند که حداقل ۵ سال سابقه کاری در زمینه و حرفه مورد نظر خود داشته باشند. این افراد علاوه بر داشتن تجربه کاری ۵ ساله، باید مدرک تحصیلی لیسانس و یا حتی بالاتر از آن را نیز دریافت نمایند. مدرک تحصیلی از جمله مدارک لازم برای این کار است اما به تنهایی کافی نخواهد بود و همانطور که گفته شد، باید حتما این کار را به صورت تخصصی نیز انجام داده باشید.
گروه دوم نیز با توجه به شرایطی که کشور آمریکا برای این نوع ویزا تعیین کرده است، شامل افرادی است که توانایی فوقالعاده بالایی در زمینههایی مثل تجارت، هنر و علوم داشته باشد. زمانی که گفته میشود فرد باید توانایی فوق العادهای در این زمینه داشته باشد، به این معنا است که وی در حرفه خود یک فرد استثنایی به حساب آید. اگر بخواهیم واضحتر این موضوع را برایتان بیان کنیم، باید گفت که شما باید در یکی از این سه زمینه گفته شده، مهارت بسیار بالاتری به نسبت افراد عادی داشته باشید.
ویزای E3، نوع سوم ویزاهای کاری آمریکا
برای این که فردی بتواند این نوع ویزا را دریافت کند، همانند سایر ویزاهای کاری این کشور باید یک جاب آفر از یک کارفرمای واجد شرایط دریافت نماید. کارفرما نیز برای این که بتواند چنین درخواستی برای یک کارگر خارجی ارائه کند، باید حتما فرم I-141 را ثبت کرده و تاییده آن را نیز دریافت نماید. این گروه از افراد نیز باید گواهی کاری مورد تاییدی را داشته باشند که وزارت کار آمریکا نیز آن را تایید کند. سهم این نوع ویزا نیز دقیقا مشابه نوع قبلی و در حدود ۶ درصد میباشد. شباهتی که این ویزا با ویزای E1، در تقسیم بندی آن به سه زیر گروه است.
گروه اول کارگرانی را شامل میشود که در این زمینه آموزشهای لازم را دیده باشند. البته این تمام ماجرا نیست و شرط اصلی برای دریافت این ویزا، داشتن تجربه کاری به مدت ۲ سال است. این یعنی صرفا آموزش دیدن بدون کسب مهارت عملی، شرط لازم و کافی برای دریافت این ویزا نخواهد بود. به علاوه، شما باید این ۲ سال را به صورت پشت سر هم به کسب تجربه و مهارت عملی پرداخته باشید؛ در غیر این صورت باز هم شرایط لازم برای دریافت ویزای E3 را نخواهید داشت. این یعنی اگر شما به صورت موقت و یا فصلی این تجربه را کسب کرده باشید، ویزای E3 به شما تعلق نخواهد گرفت.
گروه دوم نیز شامل کارگرانی است که توانسته باشند مدرک تحصیلی مورد تاییدی را در این زمینه کسب کرده باشند. این نکته را هم در نظر بگیرید که کشور آمریکا، هر مدرک تحصیلی را تایید نخواهد کرد. این یعنی مدرک شما یا باید از کالجها و دانشگاههای مطرح و معتبر این کشور صادر شده باشد، و یا این که مدرک معادلی برای آن به حساب آید. مدرکی که برای این نوع ویزا نیز در نظر گرفته شده است، لیسانس است. همانطور که گفته شد، اگر در سایر کشورها تحصیل کرده باشید، باید حتما مدرک لیسانس شما به معادل آن در آمریکا رسیده باشد.
گروه سوم هم تمام کارگرانی را شامل میشود که در دو دسته قبلی جای نگرفتهاند. این یعنی نه مدرک تحصیلی درستی دارند و نه در زمینه کاری خود مهارت آنچنانی کسب کردهاند. در واقع این کارگران در پستهایی شروع به کار خواهند کرد که نیاز به آموزش خاصی نداشته و معمولا دوره تئوری و عملی آن کمتر از دو سال به طول میانجامد. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که سوابق کاری شما نباید به صورت موقت و فصلی ثبت شده باشند.
ویزای E4، چهارمین ویزای کاری آمریکا
فرمی تحت عنوان I-360 در این زمینه ارائه شده است که تمامی اشخاص واجد شرایط دریافت این نوع ویزا را مشخص کرده است. به عنوان مثال، افراد دو رگه آمریکایی-آسیایی جزو همین دسته افراد قرار میگیرند. نکته قابل توجه در این باره این است که اکثر افرادی که در این دسته قرار میگیرند، نیازی به گواهی کار مورد تایید نخواهند داشت. فقط عده معدودی از افراد نیاز به داشتن گواهی کار هستند. همانطور که گفته شد، این نوع ویزا شامل گروههای زیادی میشود. به عنوان مثال، گروهی از فارغالتحصیلانی که در خارج از کشور آمریکا توانسته باشند در رشته پزشکی، تحصیل خود را به اتمام برسانند، جزو این گروه قرار میگیرند. سفیرهای مذهبی و گروهی از مددکاران مذهبی نیز میتوانند از این طریق، ویزای کاری خود را دریافت نمایند.
ویزای E5، آخرین ویزای کاری
این نوع ویزا کمی با سایر ویزاهای گفته شده متفاوت است. به این صورت که شما به عنوان کارگر یا یک نیروی کار به این کشور وارد نمیشوید. در واقع شما با دریافت این نوع ویزای کاری، خود به عنوان یک کارفرما و سرمایهگذار شناخته خواهید شد. تنها چیزی که نیاز دارید، سرمایه خوب برای سرمایه گذاری در شرکتهای آمریکایی است. در واقع کشور آمریکا برای این که بتواند نرخ بیکاری خود را به حداقل برساند، از سرمایه گذاران خارجی استفاده کرده است تا از این طریق بتواند اشتغالزایی خوبی برای شهروندان خود انجام دهد.
میانگین درآمد و هزینههای زندگی در آمریکا به چه صورت است؟
شاید خیلی از شما عزیزان در مورد هزینههای زندگی در این کشور، سوالاتی در ذهن داشته باشید. قبل از مهاجرت به این کشور، حتما باید در مورد هزینههای زندگی در امریکا، اطلاعاتی جمع آوری کنید. ما در موسسه رسا با توجه به دادهها و اطلاعاتی که در این زمینه به دست آوردهایم، این اطلاعات را به راحتی در اختیارتان قرار میدهیم. اگر بخواهیم صادقانه با شما عزیزان صحبت کنیم، باید گفت که هزینههای زندگی در این کشور به نسبت بالا است؛ این یعنی آمریکا از جمله کشورهایی است که زندگی در ان کمی گران تمام میشود. البته از این نکته را هم غافل نشوید وضعیت اشتغال و درآمدی که افراد دارند نیز، به همین میزان بالا است. اما در کل هزینههای زندگی در این کشور به نسبت سایر کشورها بالاتر است.
با یک جمع و تفریق ساده میتوان به هزینه زندگی در این کشور دست یافت. به طور میانگین، اگر فردی بخواهد یک آپارتمان تک خوابه را در طول مدت اقامت خود در این کشور اجاره کند، کل هزینه و خرج و مخارج یک ماهه وی به حدود ۲۳۵۰ دلار خواهد رسید. طبق برآوردهای انجام شده، درآمد متوسط افراد عادی در کشوری آمریکا حدود ۳۶۰۰ دلار در ماه است. اگر متوسط درآمد افراد عادی در آمریکا را در نظر بگیرید، چیزی حدود ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در آخر ماه برای این افراد خواهد ماند. البته این موضوع را هم مد نظر قرار دهید که این هزینهها بسته به شهری که در آن اقامت داشته باشید، متفاوت خواهد بود. طبیعتا شهرهای پرجمعیت این کشور به نسبت سایر شهرها از هزینه بسیار بالاتری برخودار اند. به عنوان مثال، اگر بخواهید در یکی از کم هزینهترین شهرهای این کشور اقامت بورزید، ما می سی سی پی را به شما پیشنهاد میکنیم.
آشنایی با برخی از موارد ممنوعه در کشور آمریکا
اگر به صورت جدی قصد مهاجرت به آمریکا دارید، حتما باید برخی از قوانین و موارد ممنوعه این کشور را به خاطر بسپارید؛ زیرا قوانین هر کشوری جزو مواردی هستند که به هیچ عنوان شوخی بردار نبوده و رعایت نکردن آنها، سبب بروز برخی مشکلات جدی برای شما خواهد شد. به عنوان مثال، برخلاف ایران، در کشوری مثل آمریکا به هیچ عنوان نباید فضای کاری یک اداره را با شوخی و خنده به یک فضای غیر کاری تبدیل کنید. همچنین، اگر در حین کار شروع به جویدن آدامس کنید، میتواند سبب جلب توجه منفی مردم به شما شود.
اگر قصد دارید با مردم این کشور بیشتر معاشرت و گفت و گو کنید، پیشنهاد میکنیم صمیمیت خود را بیش از حد بروز ندهید، زیرا میتواند برایتان مشکل ساز شود. یکی از نکاتی که در این کشور باید بسیار مورد توجه قرار دهید، عدم توهین به هر نوع مذهب است؛ این رفتار در کشوری مثل آمریکا نوعی جرم به حساب میآید و عواقب آن میتواند بسته به رفتار شما، متفاوت باشد. به علاوه، آزار و اذیت کودکان در کشوری مثل کانادا موجب پیگرد قانونی فرد خطاکار میشود. از دیگر موارد ممنوعهای که میتوان به آن شاره کرد، عدم امکان اشتغال، بدون داشتن مجوز کار است. این یعنی اگر شما قصد مهاجرت کاری به این کشور را دارید، حتما باید این مورد را از طریق موارد قانونی طی کنید تا مجوز شما نیز صادر شود.
بهترین فرصتهای شغلی برای مهاجرت کاری به آمریکا کدام اند؟
حتما شما از آن دسته افرادی هستید که هم قبل از ورود به خاک آمریکا، به دنبال شغلهای پر درآمد و محبوب در این کشور میگردید. کشور آمریکا از جمله کشورهای مدرن دنیا است که شغلهای بسیاری را برای شهروندان خود ایجاد کرده است. در ادامه این مقاله، به معرفی برخی از این مشاغل خواهیم پرداخت تا بتوانید قبل از ارائه درخواست کاری خود، هر کدام را انتخاب کنید.
فرصت شغلی برای توسعه دهندگان نرم افزار
امروزه با توجه به پلتفرمها و نرم افزارهایی که روز به روز بر تعداد آنها نیز افزوده میشود، فرصت شغلی خوبی برای افراد متخصص در این حوزه پدید آمده است. اما این فرصت شغلی در کشوری مثل آمریکا که یکی از کشورهای پیشرو در این حوزه به شمار میرود، جایگاه ویژهتری دارد. امروزه کمتر شرکت و کارخانه در دنیا وجود دارد که نیاز به یک اپلیکیشن، سایت و یا صفحه مجازی نداشته باشد. این موارد از جمله ضروریات پیشرفت یک شرکت به شمار میآیند. به همین دلیل نیز، بازار تکنولوژی و برنامه نویسی، روز به روز محبوبیت بیشتری در بین مردم کسب میکند.
توسعه دهنده نرم افزار، از جمله کارهایی است که در این سالها، جایگاه خوبی در ایالات متحده پیدا کرده است. توسعه دهنده نرم افزار کسی است که معمولا گزارشهایی از پروژههای برنامه نویسی تهیه میکند. به علاوه، ممکن است نیاز باشد تا برخی مشکلات نرم افزاری را برطرف ساخته و یا اینکه با مهندس نرم افزار، در این باره مشورت کند. اما استخدام در این فرصت شغلی کار آسانی نیست و باید حتما یکسری شرایط را داشته باشید. به عنوان مثال، حتما باید مدرک لیسانس معتبری در حوزه کامپیوتر و یا سایر رشتههای مرتبط با برنامه نویسی و نرم افزار داشته باشید. به علاوه، باید مهارت و تخصص خوبی در حیطه برنامه نویسی داشته باشید تا بتوانید نظر کافرمایان آمریکایی را به خود جلب کنید.
یکی از مواردی که کارفرما معمولا بسیار مورد توجه قرار میدهد، سابقه کاری شما در این زمینه است. این یعنی باید حتما در این زمینه مهارت عملی نیز کسب کرده باشید و یک رزومه درخشان از خود به نمایش بگذارید. دلیل آن هم این است که، در کشوری مثل آمریکا، این فرضت شغلی تقاضای زیادی دارد و افراد متخصص و مجرب زیادی با شما رقابت خواهند کرد. معمولا یک توسعه نرم افزار در این کشور، به طور میانگین ۱۰۵ هزار دلار درآمد دارد. این یعنی چیزی حدود ۳ میلیارد تومان در ماه میتواند درآمد داشته باشد.
متخصص آمار و داده، فرصت شغلی ایدهآل
افرادی که در زمینه تحلیل آمار و دادههای ارائه شده تخصص دارند، میتوانند این فرصت شغلی را در آمریکا غنیمت شمارند. شاید غیر قابل باور باشد، اما این فرصت شغلی در کشوری مثل آمریکا که بسیار به این حوزه نیاز دارد، حقوقی به اندازه ۸۳ هزار دلار برایتان به ارمغان میآورد. اگر بخواهید آن را با قیمت دلار امروزی محاسبه کنید، چیزی حدود ۲٫۵ میلیارد تومان درآمد خواهید داشت. این رقم واقعا میتواند برای هر فردی وسوسه کننده باشد.
البته برای استخدام در چنین فرصت شغلی، باید حتما مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشتههای مرتبط مثل ریاضی و آمار کسب کرده باشید. به علاوه، باید بتوانید به درستی دادهها را تحلیل و تفسیر کنید. این نکته را هم مد نظر قرار دهید که در کشوری مثل آمریکا، صرفا داشتن تحصیلات آکادمیک نمیتواند به شما در پیدا کردن فرصت شغلی مناسب کمک کند. زیرا این کشور علاوه بر این تحصیلات، به سابقه کاری و داشتن مهارت عملی در هر حرفهای توجه میکند. واقعا هم منطقی است، زیرا اگر نتوانید آنچه را که در دانشگاه فرا گرفتهاید، در محیط واقعی پیاده کنید، واقعا آن تخصص فایده برایتان نخواهد داشت.
هزینههای مهاجرت کاری به آمریکا به چه صورت است؟
از آنجایی که شما یک شهروند غیر آمریکایی هستید که برای ویزای کار ایالات متحده درخواست میدهید، درک هزینههایی که برای این پروسه وجود دارد، بسیار مهم خواهد بود. هزینه ثبت درخواست ویزا برای ویزای کاری E1 و ویزای کاری E2 حدود ۲۰۵ دلار است. اتباع برخی کشورها نیز برای صدور ویزای تایید شده ملزم به پرداخت هزینه صدور هستند. هزینهها بر اساس کار متقابل است و منعکس کننده هزینههایی است که توسط دولت متقاضی به یک شهروند ایالات متحده برای خدمات مشابه وضع میشود. به کسانی که شخصاً از طریق یک قرار از قبل تعیین شده برای ویزا اقدام میکنند، اطلاع داده میشود که آیا هزینه صدور لازم است یا خیر. هزینه صدور معمولا به صندوقدار سفارت پرداخت میشود. هزینهها ممکن است به صورت نقدی، یا دلار یا معادل استرلینگ، یا با کارت اعتباری پرداخت شود.
همانطور که پیشتر هم اشاره شد، قبل از اینکه بتوانید برای ویزای کار مبتنی بر دادخواست مهاجرتی در سفارت یا کنسولگری ایالات متحده درخواست دهید، یک فرم درخواست فرم I-129 باید توسط یک کارفرمای احتمالی از طرف شما ثبت شود و توسط USCIS تأیید شود. هزینه ارسال دادخواست برای کارفرمای شما ۴۶۰ دلار است. برای برخی از دستههای ویزای کار ایالات متحده، مانند ویزای L-1، کارفرمای شما به جای ارائه دادخواست فردی برای هر کارگر خارج از کشور، ممکن است واجد شرایطی باشد که بتواند یک دادخواست عمومی با استفاده از فرم I-129s ارائه دهد.
با این حال، برای برخی از متقاضیان، ممکن است هزینه قابل توجهی از قانون امنیت مرزی پرداخت شود. این متقاضیان باید هزینه ای معادل ۴۰۰۰ دلار برای دادخواست های H-1B و ۴۵۰۰ دلار برای دادخواست های L-1A و L-1B ارائه دهند.
فرصتی استثنایی موسسه رسا برای شما!
موسسه رسا از یکی از با سابقهترین موسسات مهاجرتی است که در این روزها، تک تک پروسههای مهاجرتی را با دقت انجام میدهد. این موسسه با تجربه کاری خوبی که در این زمینه دارد، میتواند به صورت تضمینی این پروسه را برای شما عزیزان به اتمام برساند. هیچ موسسه مهاجرتی در ایران وجود ندارد که صفر تا صد این پروسه را بپذیرد و موفقیت آن را برای شما تضمین کند. موسسه رسا برای اینکه به شما این اطمینان را بدهد که هزینه شما به هدر نمیرود، این هزینه را به صورت یکجا از شما عزیزان دریافت نخواهد کرد.
معمولا هزینه کلی برای مهاجرت کاری به آمریکا موسسه ما به چهار هزینه مجزا تقسیم میشود. این به این دلیل است که شما بتوانید تک تک مراحل را بررسی کرده و سپس هزینه خود را واریز نمایید. معمولا یک چهارم هزینه را باید در زمان امضای قرارداد با موسسه پرداخت نمایید. بعد از آن، موسسه ما کارهای لازم برای ارائه درخواست کارفرما را برای شما انجام میدهد و شما بعد از امضای قرارداد با کارفرما، یک چهارم دیگر مبلغ را پرداخت خواهید کرد. سپس کارهای مربوط به ویزای کاری شما انجام خواهد شد و پس از دریافت آن، یک چهارم دیگر مبلغ از شما اخذ خواهد شد. برای این که خیالتان از بابت اخذ گرین کارت نیز راحت باشد، موسسه مابقی هزینه را حدود ۲ سال بعد از دریافت این کارت، از شما دریافت خواهد کرد. این را در نظر داشته باشید که هیچ موسسهای در ایران چنین فرصتی برای شما به وجود نمیآورد.
آیا موسسه رسا تضمین ۱۰۰ درصدی میدهد؟
لازم به ذکر است که موسسه رسا با در اختیار داشتن افراد زبده و با تجربه در این زمینه، تمام تلاش خود را میکند تا هیچ پروسه مهاجرتی با شکست مواجه نشود. خدارا شاکریم که در تمام طول سنوات کاری خود با چنین مشکلاتی مواجه نبودهایم. پیشنهاد میکنیم قبل از این که بخواهید به هر کشوری مهاجرت کنید، با تیم مشاورهای ما تماس بگیرید تا مشاوره لازم در این زمینه را در اختیار شما عزیزان قرار دهند. این موضوع را هم در نظر داشته باشید که پروسه مهاجرتی شما با تضمین صد درصد انجام خواهد شد، اما این تضمین مربوط به کارهایی است که خود موسسه باید انجام دهد؛ این یعنی قسمتهایی از پروسه که مربوط به خود شما است را خودتان باید با دقت انجام دهید. البته خود موسسه هم در این مراحل کنار شما خواهد بود تا نگرانی شما بر طرف شود.