در کشور کانادا همانند سایر کشورهای اروپایی، مدارک تحصیلی دیپلم، لیسانس، پست بک، فوق لیسانس، دکترا و غیره وجود دارد. اگر قصد مهاجرت تحصیلی کانادا را در سر دارید، بهتر است بدانید که مقطع کارشناسی در این کشور با نام undergraduate شناخته میشود. تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا ممکن است با ایران کمی متفاوت باشد، اما تقریبا شباهتهایی نیز بین این دو وجود دارد. بسته به دانشگاهی که شما برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا انتخاب میکنید، تعداد واحد درسی و به تبع آن، تعداد سال تحصیلی شما متغیر خواهد بود. اما معمولا این دوره با ۹۰ واحد درسی و یا گاهی با ۱۲۰ واحد درسی نیز ارائه میشود. اگر دانشگاه شما، ۹۰ واحد را ارائه کند، حدود ۳ سال و اگر ۱۲۰ واحد را ارائه کند، حدود ۴ سال باید در حال تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا بگذرانید.
سیستم آموزشی در دوره لیسانس در دانشگاه های کانادا به چه شکل است؟
نکته قابل توجه در مورد این کشور این است که دانش آموزان کانادایی که در استان کبک تحصیل خود در دوره دبیرستان را به پایان میرسانند، نمیتوانند مستقیما در دوره کارشناسی ادامه تحصیل خود را در این استان ادامه دهند. کبک تنها استانی است که امکان ادامه تحصیل در دوره کارشناسی بعد از دبیرستان، به صورت مستقیم در آن وجود ندارد. این در حالی است که تمامی استانهای این کشور، امکان تحصیل در این دوره را پس از دریافت مدرک دیپلم برای دانش آموزان خود فراهم میکنند. در واقع دانش آموزان استان کبک، برنامه از تحصیلی متفاوتی برخوردار هستند. دانش آموزان این استان بعد از پایان سال یازدهم خود، دو گزینه پیشه روی خود میبینند. اولین گزینه این است که وارد دوره کالج شوند و از این طریق ادامه تحصیل دهند؛ دومین گزینه هم این است که حدود ۲ سال را در دوره پیش دانشگاهی صرف کنند و پس از آن، دوره ۳ یا ۴ ساله کارشناسی را انتخاب کنند.

اکسپرس اینتری کانادا
البته یک راه سومی هم برای این دانش آموزان وجود دارد؛ اگر کالج و دانشگاه مورد نظر با هم همکاری لازم را داشته باشند، دانش آموزی که دوره کالج را انتخاب کرده بود، میتواند پس از حدود ۲ سال، وارد دانشگاه شده و در دوره کارشناسی در کانادا ادامه تحصیل دهد. اگر از این طریق وارد دوره کارشناسی شود، میتواند به جای ۳ یا ۴ سال در خواندن در این دوره، فقط ۲ سال را برای تحصیل صرف کند. اما همانطور که گفته شد، برای این مورد حتما باید یک همکاری خوب بین دانشگاه و کالج وجود داشته باشد، زیرا با دریافت مدرک دیپلم هر کالجی، نمیتوان وارد دوره کارشناسی هر دانشگاهی در کانادا شد.
برای تحصیل مقطع کارشناسی در کانادا باید چه شرایطی را داشته باشیم؟
در این بخش از مقاله قصد داریم تا شرایط مورد نیاز برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا را برای شما عزیزان بازگو کنیم. اولین شرطی برای پذیرش در دوره کارشناسی در کانادا باید داشته باشید، اخد معدل بالای ۱۲ برای مدرک دیپلم است. بدیهی است که اگر معدل شما از این مقدار کمتر شده باشد، اصلا نمیتوانید مدرک دیپلم را دریافت کنید و در نتیجه آن، اصلا نمیتوانید در دوره کارشناسی نیز شرکت کنید. به علاوه، برای تحصیل در هر دوره در
نیاز به گرفتن حداقل نمره ای از زبان دارید؛ این نمره بسته به دورهای که قصد دارید در آن شرکت کنید، متفاوت خواهد بود.
به عنوان مثال، برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا، باید حداقل نمره آیلتس ۶٫۵ را کسب کرده باشید. البته اگر در سایر آزمونهای زبان شرکت کرده باشید، باید نمرهای معادل ۶٫۵ آیلتس کسب کرده باشید تا بتوانید به صورت غیر مشروط، تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا را شروع کنید. اما اگر نمره زبان شما از این مقدار پایینتر شده است، زیاد نگران نباشید زیرا برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا، با کسب نمره حداقلی ۵ آیلتس و یا معادل آن در سایر آزمونها، به صورت مشروط پذیرش شوید. البته این نکته را هم بدانید که برخی از دانشگاههای کانادا، امکان پذیرش بدون کسب نمره زبان را هم برای دانشجویان فراهم کرده اند؛ البته برای ادامه تحصیل در این دانشگاهها، باید دوره زبان را بگذارنید و سطح زبان خود را در حین تحصیل افزایش دهید.

اکسپرس اینتری کانادا
برای تحصیل و دریافت مدرک لیسانس در کانادا چه مدارکی لازم است؟
حتما میدانید که برای پذیرش در هر دانشگاهی در هر کجای دنیا، به مدارکی نیاز دارید. اما بسته به آن کشور و قوانین آن، ممکن است برخی از این مدارک حذف و یا اضافه شوند. به عنوان مثال، اگر بخواهید در یکی از دانشگاههای کشور خودمان شروع به تحصیل کنید، نیازی به مدرک زبان نخواهید داشت. اما بسیاری از کشورها، داشتن مدرک زبان را شرط پذیرش در دانشگاههای خود میدانند. البته این موضوع برای همه کشورها صدق نمیکند و ممکن است برخی از آنها، داشتن این شرط را الزامی ندانند. اما برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا به چه مدارکی نیاز داریم؟
اول از همه، اگر از جمله دانش آموزان نظام قدیم هستید که مدرک دیپلم خود را دریافت کرده اید، باید حتما ریز نمرات دو سال آخر، یعنی پیش دانشگاهی و دیپلم را برای پذیرش در این دانشگاهها، ارائه کنید. هم باید اسکن ترجمه ریز نمرات و هم کپی فارسی آنها را داشته باشید. این موضوع برای دانش آموزان نظام جدید نیز صدق میکند؛ شما هم باید ریز نمرات دو سال آخر خود را به صورت ترجمه شده و فارسی برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا ارائه کنید. علاوه بر مدارک تحصیلی گفته شده، شما باید کارنامه زبان خود را هم برای پذیرش ارائه نمایید. در هر آزمون زبان معتبری که شرکت کرده اید، باید نمره حد نصابی را دریافت کرده باشید. معمولا نمره هر آزمون براساس نمره حداقلی ۶٫۵ آیلتس معادل سازی میشوند و اگر معادل این نمره را دریافت کرده باشید، میتوانید برای پذیرش اقدام کنید.
مدارک مورد نیاز دیگر برای مهاجرت
علاوه بر مدارک تحصیلی فوق، شما برای رفتن به هر کشوری چه برای سفر و چه برای مهاجرت، نیاز به یک پاسپورت معتبر دارید. حتما به این موضوع دقت کنید که پاسپورتی که برای مهاجرت چه به صورت کاری و یا تحصیلی در اختیار دارید، باید از اعتبار کافی برخودار باشد. دلیل آن هم این است که پروسه مهاجرت به سایر کشورها، ممکن است زمان زیادی را طلب کند، به همین دلیل هم باید پاسپورت شما تا آن زمان اعتبار داشته باشد. علاوه بر همه اینها، شما باید یک رزومه از خود بنویسید و آن را همراه با سایر مدارک مورد نیاز برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا ارائه کنید. مهاجرت تحصیلی به کانادا نیاز به یک مدرک دیگر به نام انگیزه نامه هم دارد که باید آن را تکمیل نمایید.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که در مراحل اولیه و اپلای برای تحصیل در دانشگاههای کانادا، باید مدارک گفته شده را اسکن کنید و همین اسکن نیز در این مرحله کافی است. اما زمانی که مراحل اولیه و آپلای به پایان رسید، باید حتما تمامی مدارک گفته شده و به خصوص ریز نمرات و کارنامه زبان خود را، برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنید.
چه مدرک زبانی برای تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا مورد پذیرش است؟
همانطور که پیشتر هم به این موضوع اشاره شد، برای پذیرش و تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا، باید حتما در یکی از آزمونهای زبان معتبر شرکت کرده و نمره حد نصاب را کسب نمایید. اما شاید از خود بپرسید که این کشور برای پذیرش دانشجویان، قبولی در چه آزمونهایی را میپذیرد؟ در ادامه به معرفی هر یک از آزمونهای زبان مورد قبول کانادا میپردازیم.
۱- آزمون زبان آیلتس (IELTS)
آیلتس یا همان سیستم بین المللی آزمون زبان انگلیسی، یک آزمون رسمی زبان انگلیسی در سراسر جهان است. آیلتس توسط شورای بریتانیا، IDP: IELTS استرالیا و ارزیابی زبان انگلیسی کمبریج اداره میشود. هدف آن ارزیابی سطح انگلیسی افرادی است که آن را قبول میکنند. این یکی از پذیرفتهترین آزمونهای انگلیسی توسط مؤسسات آموزش عالی برای تأیید مهارت زبان انگلیسی است. کشور کانادا نیز معمولا این آزمون را مبنای پذیرش قرار میدهد و نمره بقیه آزمونها را معادل سازی میکند.
این نکته را هم بدانید که دو نوع آیلتس جنرال و آیلتس آکادمیک وجود دارد. آیلتس جنرال آزمونی است که اگر هدف شما مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان به دلایل کاری یا تحصیلی باشد، باید در آن شرکت کنید. در حالی که اگر قصد شما تحصیل در یک کشور انگلیسی زبان، به خصوص اگر در مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد باشد، آیلتس آکادمیک گزینه بهتری برای شما خواهد بود. بخشهای Listening و Speaking در هر دو آزمون یکسان هستند، اما بخشهای Writing و Reading به دلیل متنهایی که باید بخوانید و مقالههایی که باید در آیلتس جنرال بنویسید، متفاوت هستند. این متنها بیشتر به موضوعات زندگی روزمره مربوط میشوند، در حالی که آنهایی که در آیلتس آکادمیک باید بخوانید، در مورد موضوعات تحلیلیتر هستند.
نمرات آیلتس به چه شکل اند؟
اولین چیزی که باید در مورد آیلتس بدانید این است که این آزمون دارای فرمت تایید یا مردودی نیست؛ در واقع نتیجه آزمون سطح مهارت شما را در زبان انگلیسی نشان میدهد. این آزمون دارای مقیاسی از ۱ تا ۹ است که ۱ پایین ترین نمره و ۹ بالاترین آن است. نتایج را میتوان در یک نمره کامل (مثلاً ۶٫۰) یا در نیم نمره (مثلاً ۶٫۵) نشان داد. طبق چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبانها، نمرات ۱ تا ۳٫۵ مربوط به سطوح A1 و A2 است که دانش پایه زبان هستند. نمرات بین ۴ و ۵ معادل سطح B1 است که سطحی متوسط به حساب میآید و نمرات بین ۵٫۵ و ۶٫۵، سطح B2 با سطح متوسط پیشرفته است. نمرات بین ۷٫۰ و ۸٫۵ مربوط به سطح C1 است که سطحی پیشرفته بوده و در نهایت نمره ۹ سطح C2 میباشد که فرد در زبان مسلط است. با توجه به این که پیشتر اشاره کردیم برای پذیرش در دانشگاههای کانادا باید نمره حداقلی ۶٫۵ و یا ۵ را به صورت مشروط کسب کنید، باید سطح زبان شما متوسط و پیشرفته باشد. نتایج آیلتس به این صورت است که معمولا یک نمره برای هر بخش و یک نمره عمومی برای کل امتحان را نشان میدهد.
بسیاری از مردم فکر میکنند که آیلتس آزمونی است که فقط در انگلستان یا استرالیا معتبر است و مثلاً در ایالات متحده یا کانادا پذیرفته نمیشود. اما حقیقت امر این است که آیلتس یک آزمون جهانی با اعتبار بینالمللی است که توسط بیش از ۸۰۰۰ موسسه در ۱۳۵ کشور از جمله استرالیا، کانادا، ایرلند، نیوزلند، آفریقای جنوبی، بریتانیا و بیش از ۱۱۰۰ دانشگاه و کالج در آمریکای شمالی پذیرفته میشود.
۲- آزمون تافل (TOEFL)
تافل در کنار آیلتس یکی از پرتقاضاترین آزمونها در هنگام درخواست برای دانشگاههای خارج از کشور به ویژه در کشورهایی مانند ایالات متحده آمریکا، انگلستان و استرالیا است. اگر به فکر درخواست برای هر یک از این کشورها هستید، برای گرفتن پذیرش یا زمانی که برای ویزای دانشجویی درخواست میدهید، در این آزمون را میتوانید شرکت کنید. Test of English as a Foreign Language که به اختصار TOEFL نیز خوانده میشود، یک آزمون استاندارد آکادمیک انگلیسی است که برای ارزیابی توانایی افراد در خواندن، نوشتن و صحبت کردن به زبان انگلیسی طراحی شده است. مانند آیلتس از چهار بخش ریدینگ، لسنینگ، صحبت کردن و نوشتن تشکیل شده است. اما بر خلاف آیلتس، تافل مجموعهای از آزمونها است که محبوبترین آنها تافل iBT و Essentials هستند. TOEFL iBT یک آزمون سخت ۳ ساعته است، در حالی که TOEFL Essential یک آزمون انگلیسی بسیار ارزانتر و آسانتر با تمرکز آکادمیک کمتر است.
بخش ریدینگ این آزمون (۶۰ تا ۱۰۰ دقیقه) برای ارزیابی توانایی شما در درک و تجزیه و تحلیل متون نوشته شده در موضوعات مختلف مانند علم یا در مورد مقایسه چندین نقطه طراحی شده است. این متون میتوانند علمی، تاریخی یا حتی فلسفی باشند. این بخشها میتوانند دشوار باشند، زیرا این آزمونها اغلب ماهیت پیچیدهای دارند. بخش اسپیکینگ (۲۰ دقیقه) شامل ۶ کار است که برای ارزیابی میزان توانایی شما در بیان افکار و عقاید به زبان انگلیسی طراحی شده است. به شما دو نوع مختلف ویس داده میشود که شامل سخنرانیها و مکالمات است. از شما حدود چهار تا شش سخنرانی دانشگاهی و دو تا سه مکالمه معمولی امتحان گرفته خواهد شد که باید به سوالات مربوط به هریک پاسخ دهید.
بخش اسپیکینگ تافل در واقع جدیدترین بخش اضافه شده به این آزمون و یکی از مهم ترین بخش های آن است. این بخش برای آزمایش توانایی شما در صحبت کردن به زبان طراحی شده است. برخلاف آیلتس، در تافل مصاحبه کنندهای نخواهید داشت که از شما سوال بپرسد و به پاسخهای شما گوش دهد. در عوض، شما یک میکروفون خواهید داشت که در آن صدای شما ضبط میشود و ممتحنین بعداً پاسخ های شما را ارزیابی میکنند. اما چیزی که این آزمون را چالش برانگیزتر میکند، این است که زمان کمی برای پاسخ دادن خواهید داشت.
نمره آزمون تافل چگونه است؟
نسخه iBT آزمون در مقیاس ۰ تا ۱۲۰ نمره گذاری میشود در حالی که موارد ضروری در نیم نمره از ۱ تا ۱۲ گزارش میشوند. به خاطر داشته باشید که تافل یک آزمون بسیار دشوار و حتی سختتر از آیلتس است؛ به همین دلیل هم معمولا اگر نمره شما کمتر به نظر رسید، زیاد نگران نباشید زیرا برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا این نمرات معادل سازی میشوند.
۳- آزمون PTE
برای سالها، دانشآموزان و متخصصان زیادی در آزمون پیرسون انگلیسی آکادمیک (PTE) شرکت کردهاند که یک آزمون معتبر زبان انگلیسی است. به عنوان معیاری منصفانه و بیطرفانه از توانایی متقاضی در زبان انگلیسی، کالجها، شرکتها و دولتها همگی PTE Academic را به عنوان یک معیار میپذیرند. دانشگاههای کانادا نیز از جمله این موسسات هستند که مدرک این آزمون را برای تحصیل در دوره کارشناسی در این کشور، میپذیرند. به طور کلی دو نوع آزمون PTE وجود دارد:
- : PTE General این را به خاطر داشته باشید که PTE General به عنوان یک آزمون مهارت انگلیسی استفاده نمیشود، بلکه بیشتر به عنوان راهی برای تشخیص دستاوردهای مثبت در یادگیری زبان انگلیسی است. برخلاف PTE Academic، آزمون PTE General کامپیوتری نیست. این آزمون شامل دو بخش مصاحبه گفتاری و یک امتحان کتبی است. نتیجه آزمون PTE General هیچ محدودیتی در تاریخ انقضا ندارد. افرادی که میخواهند مهارت زبان انگلیسی خود را اندازه گیری کنند، PTE General را انجام میدهند زیرا این آزمون به آنها کمک میکند تا نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و مهارتهای خود را در طول زمان بهبود بخشند. این آزمون برای تحصیل، سفر و اشتغال در کشور انگلیسی زبان مفید است.
- PTE Academic: اگر قصد دارید در خارج از کشور کار یا تحصیل کنید، PTE Academic مهمترین آزمونی است که میتوانید در آن شرکت کنید. بسیاری از کالجها و دانشگاهها در ایالات متحده، بریتانیا، نیوزلند، استرالیا و کانادا علاوه بر نمرات تافل و آیلتس، نمرات آکادمیک PTE را نیز میپذیرند.
برای همه کالجها در سراسر جهان، الگوهای آزمون PTE مشابه است، اما بهتر است قوانین هر دانشگاه را مورد بررسی قرار دهید. اگر میخواهید در یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا در خارج از کشور تحصیل کنید یا میخواهید اقامت دائم چنین کشوری را به دست آورید، باید در این آزمونها شرکت کنید.
با استفاده از یک سیستم نمرهدهی کامپیوتری، PTE قادر است نتایج تحلیلی بهتری نسبت به سیستم دستی ایجاد کند. در نمرات PTE، نمره مهارت ارتباطی و نمره مهارت عملی شما با هم جمع میشوند تا نمره کل را به دست آورند. مهارتهای ارتباطی شامل گوش دادن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن است، در حالی که مهارت عملی شامل مهارتهای دستوری و واژگانی و همچنین روانی شفاهی، تلفظ و ارتباط نوشتاری هستند. برای هر مهارت ارتباطی و عملی از ۱۰ تا ۹۰ نمره تعلق میگیرد.
۴- آزمون زبان انگلیسی آکادمیک کانادا (CAEL)
CAEL یک آزمون استاندارد زبان انگلیسی است. این آزمون از جمله آزمونهایی است که برای پذیرش در موسسات آموزش عالی در دوره کارشناسی در کانادا استفاده میشود. البته این آزمون علاوه بر دوره کارشناسی، برای پذیرش در سایر دورهها نیز مورد قبول است. نمره این آزمون در واقع سطح زبان انگلیسی متقاضی تحصیل در کالجها و دانشگاههای کانادا را نشان میدهد.
امروزه این آزمون را به عنوان یک جایگزین مناسب برای سایر آزمونهایی که به صورت استاندارد برای سطح بندی مهارت شما در زبان طراحی شده اند، در نظر میگیرند. خیلی از کارشناسان دلیل این موضوع را این گونه بیان میکنند که CAEL، یک آزمون عملکرد مبتنی بر موضوع است. آزمون CAEL این گونه طراحی شده است که داوطلبان را به طور جمعی ارزیابی میکند. در واقع این آزمون از طریق یک موضوع در انواع مهارتهای خواندن و نوشتن این کار را انجام میدهد.
نمره ارزیابی CAEL از سطح نمره ۱۰ تا ۹۰ است. اگر شما از جمله افرادی هستید که میتوانید به صورت روان و سلیس، در تمامی محیط های دانشگاهی و حرفه ای به راحتی و درستی ارتباط برقرار کنید، نمره ۹۰ را به راحتی دریافت خواهید کرد. داوطلبانی که نمره بین ۷۰ تا ۹۰ دارند، شرایط زبان انگلیسی را برای پذیرش در تمامی موسسات عالی کانادایی دارند. اما داوطلبانی که نمره ۶۰ را کسب کرده اند، شرایط زبان انگلیسی را برای پذیرش در برخی از موسسات کانادایی دارند. داوطلبانی که نمره بین ۱۰ تا ۴۰ دارند باید سطح زبان انگلیسی دانشگاهی خود را برای پذیرش در دوره کارشناسی در کانادا افزایش دهند.
علاوه بر همه اینها، برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا میتوانید مدرک زبان EFAS را هم کسب نمایید.
اخذ پذیرش در این مقطع به چه شکل است؟
برای اینکه کارهای اولیه برای اخذ پذیرش در دانشگاه مورد نظر خود را انجام دهید، باید یکسری مراحل را طی کنید. در ابتدا باید وارد سایت دانشگاه مورد نظر شده و پس از ورود به بخش Undergraduate Admission، گزینه Apply را انتخاب نمایید. چون شما قصد مهاجرت تحصیلی به این کشور را دارید، باید در ابتدا در این بخش، یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنید. برای ایجاد یک حساب کاربری، باید تمامی اطلاعات شخصی ضروری خود را در کادرهای مربوطه وارد نمایید. سپس باید اپلیکیشن اصلی دانشگاه را نصب نموده و نام رشته مورد نظر خود را وارد نمایید. علاوه بر این نیز، باید ترم شروع به تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا را هم مشخص نمایید.
در ادامه، باید مدارک مربوط به سوابق تحصیلی و زبان خود را وارد نمایید. البته این موضوع را در نظر داشته باشید که اگر مدرک زبان ندارید، میتوانید در برخی دانشگاههای این کشور در دوره زبان نیز به صورت جداگانه کار اپلای را انجام نمایید. پس از آن باید اطلاعات بانکی را هم تکمیل کنید. اگر تمام این مراحل را به درستی طی کنید، دانشگاه مورد نظر شما پس از چند روز، شماره اپلیکشین شما را جهت فعال سازی پرتال ارسال خواهد کرد. بعد از حدود چند ماه، دانشگاه نامه پذیرش شما را هم ارسال خواهد کرد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که برخی از دانشگاههای کانادا، هزینه دیپازیت را هم دریافت خواهند کرد.
مدت زمان و هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا چقدر است؟
همانطور که در ابتدای مقاله هم اشاره شد، معمولا تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا به صورت ۳ یا ۴ ساله برگزار میشود. بسته به دانشگاه و شرایط خود دانشجو، ممکن است هر یک از این دو را انتخاب کند. هر سال تحصیلی در کانادا هم معمولا شامل ۲ یا ۳ ترم تحصیلی خواهد بود. از این لحاظ مانند ایران است و معمولا تابستانها، ترمی برگزار نمیشود. اما هزینهای که باید برای مهاجرت تحصیلی خود در نظر داشته باشید، بسته به دانشگاه مورد نظر شما متفاوت خواهد بود. موسسه ما تمام تلاش خود را کرده است تا بتواند این هزینه را تا حد امکان برای شما عزیزان کاهش دهد. هزینه موسسه برای دانشگاههای دولتی ۳۶۰۰ دلار و برای دانشگاههای خصوصی حدود ۲۶۰۰ دلار برآورد شده است.
بهتر است چه رشتههایی را برای تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا انتخاب کنیم؟
در هر کشوری بسته به شرایطی که در آن وجود دارد، معمولا رشتههای خاصی نیز هستند که از محبوبیت بیشتری برخودار اند. معمولا هم این رشتهها از آینده شغلی بهتری برخوداراند که چنین محبوبیتی را کسب کرده اند. رشته مهندسی در تمامی گرایشهایش، از جمله رشتههای پرطرفدار با آینده شغلی مناسب در کانادا به شمار میرود. در کنار آن، رشته های مالی، ژئوساینس و فارماکولوژی قرار میگیرند که میتوانید بسته به شرایط و سلیقه خود هر یک را انتخاب کنید. البته رشتههایی مثل علوم مدیریت، علوم کامپیوتر و حسابداری نیز در سالهای اخیر محبوبیت خوبی پیدا کرده اند.
برترین دانشگاه های دوره کارشناسی کانادا کدام اند؟
در این بخش از مقاله قصد داریم تا بهترین دانشگاههای کانادا را به شما عزیزان معرفی کنیم تا بتوانید بهترین گزینه را بسته به شرایط خود انتخاب کنید.
۱- دانشگاه تورنتو
دانشگاه تورنتو، موسسه آموزش عالی یا همان دانشگاه استانی انتاریو و یکی از قدیمیترین و بزرگترین دانشگاههای کانادا است. این دانشگاه در اصل بر اساس مدلهای بریتانیا است و از دانشکدهها، مدارس، مؤسسات، مراکز و بخشهایی که بیشتر بر اساس خطوط آمریکایی الگوبرداری شدهاند، تشکیل شده است. همه این بخشها از طریق یک ساختار دانشگاهی پیچیده و منحصر به فرد کانادایی با یکدیگر مرتبط هستند.
این دانشگاه منشأ خود را از دانشگاه دولتی در استان بالای کانادا که توسط انگلیکان تأسیس شد، گرفته است. در واقع دانشگاه کینگز کالج در یورک، منشا تورنتو کنونی بوده است. در سال ۱۸۵۰، پس از خشونت مذهبی با اختلافات سیاسی، کالج کینگ سکولار شد و به دانشگاه تورنتو تغییر نام داد. در سال ۱۸۵۳ کالج دانشگاهی به عنوان بدنه آموزشی ایجاد شد، در حالی که خود دانشگاه تنها به یک نهاد بررسی کننده و اعطای مدرک تبدیل شد. هم اکنون بیش از ۱۵۰۰۰ هیئت علمی، بیش از ۷۰۰ برنامه کارشناسی و ۹۵۰۰۰ دانشجو در این دانشگاه به کار گرفته شده اند.
۲- دانشگاه مک گیل
دانشگاه مک گیل پس از دانشگاه تورنتو، رتبه دوم را بین برترین دانشگاههای کانادا در اختیار دارد. به علاوه، این دانشگاه درست یک پله پایینتر از دانشگاه تورنتو، در رتبه ۲۷ برترین دانشگاههای جهان قرار گرفته است. دانشگاه مک گیل که در سال ۱۸۲۱ توسط منشور سلطنتی تأسیس شد، دانشگاهی است که به انجام کارهای تحقیقاتی عمومی در مونترال مشهور است. جالب است بدانید که این دانشگاه به نام تاجر محبوب مونترال، جیمز مک گیل نامگذاری شده است. این دانشگاه، یکی از دو دانشگاه کانادا در انجمن دانشگاههای آمریکا است. این تنها عضو کانادایی انجمن جهانی رهبران دانشگاه در مجمع جهانی اقتصاد است؛ این انجمن دارای ۲۶ دانشگاه در سطح جهان است. : هنر، علوم، پزشکی، مهندسی و مدیریت پنج دانشکده بزرگ این دانشگاه به شمار میآیند.
با توجه به اینکه دانشجویانی از حدود ۱۵۰ کشور به مک گیل میآیند، بدنه دانشجویی این دانشگاه از نظر بین المللی متنوعترین دانشگاه در بین دانشگاههای پژوهش فشرده در این کشور است. همانطور که گففته شد، مک گیل در سال ۱۸۲۱ به لطف وصیت سخاوتمندانه جیمز مک گیل تأسیس شد و از آن زمان، این دانشگاه از یک کالج کوچک به یک دانشگاه بزرگ با سه پردیس، ۱۱ دانشکده، حدود ۳۰۰ برنامه تحصیلی و بیش از ۳۷۵۰۰ دانشجو تبدیل شده است. این دانشگاه همچنین با چهار بیمارستان آموزشی وابسته همکاری میکند تا سالانه بیش از ۱۰۰۰ متخصص مراقبتهای بهداشتی را فارغ التحصیل کند. جالب است بدانید که حدود ۶۰ درصد دانشجویان این دانشگاه، در مقطع کارشناسی به تحصیل میپردازند. نکته قابل توجه این است که دانشگاه مک گیل آزادی بیان را تقویت میکند، در عین این که برای احترام و همبستگی نیز ارزش قائل است. در این دانشگاه، همواره تشویق میشود تا گفتگوی محترمانهای داشته باشید.
دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه مونترال، دانشگاه آلبرتا، دانشگاه مک مستر، دانشگاه واترلو، دانشگاه وسترن، دانشگاه اتاوا و دانشگاه کلگری نیز به ترتیب در رتبههای سوم تا دهم برترین دانشگاههای کانادا جای میگیرند.
آیا دانشجویان دوره کارشناسی در کانادا درآمدی هم دارند؟
پاسخ این سوال مثبت است. معمولا دانشجویانی که در حال تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا به سر میبرند، حق کار در کنار تحصیل را نیز دارند. با توجه به این موضوع، شما میتوانید برای درآوردن خرج زندگی خود، به کار دانشجویی مشغول شوید که حقوق نسبتا خوبی هم دارد. بسته به کاری که انتخاب میکنید، حقوق شما متغیر خواهد بود. معمولا حداقل حقوق هر دانشجو به ازای هر ساعت کار ۱۴ دلار در نظر گرفته میشود؛ البته افرادی بوده اند که تا ۲۰ دلار هم درآمد داشته اند. این یعنی برای هر ساعت کار حدود ۵۰۰ هزار تومان درآمد خواهید داشت که رقم قابل توجهی است.
البته خود دانشگاه محدودیتهایی برای تشویق دانشجویان به درس خواندن، در نظر گرفته است. به عنوان مثال، دانشجویان حق کار کردن بیش از ۲۰ ساعت در هفته را حین تحصیل نخواهند داشت. اما در فصل تابستان که ترمی برگزار نمیشود و یا در تعطیلات بین دو ترم، امکان کار کردن تا ۴۰ ساعت در هفته را هم خواهید داشت. این میزان درآمد به راحتی هزینههای زندگی شما را در این کشور پوشش میدهد.
تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا چه مزایایی دارد؟
اما سوالی که ممکن است ذهن خیلی از شما عزیزان را درگیر کرده باشد، این باشد که اصلا تحصیل در مقطع کارشناسی در کانادا چه مزایایی خواهد داشت؟ اولین مزیت مهم آن این است که شما از تدریس بهترین و برجستهترین اساتید دنیا بهرهمند خواهید؛ این یعنی از کیفیت اموزشی بالای برخوردار خواهید بود. به علاوه، این کشور بهترین و مدرنترین امکانات آموزشی را برای دانشگاههای خود فراهم میکند تا دانشجویانی که قصد تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا را داشته باشند، به این کار تشویق شوند. یکی دیگر از مزایایی که پیشتر هم به آن اشاره شد، امکان کسب درآمد با کار دانشجویی در حین تحصیل است. به علاوه، مدرک لیسانسی که از دانشگاههای این کشور دریافت خواهید کرد، از اعتبار جهانی برخودار است. علاوه بر همه این موارد نیز، پس از فارغالتحصیلی، آینده کاری خوبی خواهید داشت و میتوانید اقامت دائمی خود را در این کشور دریافت کنید.
چرا مجموعه شما را انتخاب کنم؟
همانطور که در این مقاله هم به آن اشاره کردیم، یکی از فاکتورهای مهمی که برای پروسه مهاجرت باید مورد توجه قرار دهید، زمان انجام این پروسه است. اگر به بخواهید به صورت شخصی و یا حتی از طریق موسسههای دیگر برای تحصیل در دوره کارشناسی در کانادا اقدام کنید، احتمال اینکه این پروسه زمانبر و طاقت فرسا شود، زیاد است. دلیل آن هم کاملا واضح است؛ زیرا شما تجربه کافی در این زمینه را در اختیار ندارید و به همین دلیل هم، هزینه و زمانی که برای این کار صرف خواهید کرد، دو چندان خواهد بود. اگر میخواهید این پروسه را به موسسات دیگری هم بپسارید، حتما این موضوع را در نظر بگیرید که در این سالها، افراد سودجوی زیادی از این طریق به کلاهبرداری پرداخته اند. به همین دلیل به شما توصیه میکنیم حتما در انتخاب موسسه مهاجرتی خود دقت نمایید.
3 دیدگاهها
سلام
ممنون از پیامتون
تحصیل در کانادا دارای شرایط و مزایای خوبی میباشد.
شماره تماس موسسه مهاجرتی رسا ۷۵۴۵۱-۰۲۱
سلام.وقت بخیر .
در مورد صفر تا صد مهاجرت میشه راهنمایی بفرمایید؟
سلام
ممنون از پیامتون
شما در ساعات کاری موسسه میتوانید تماس بگیرید و بصورت کامل، مشاوران ما شما را راهنمایی نمایند.
شماره تماس موسسه ۷۵۴۵۱-۰۲۱