پیشتر در این وبسایت درباره روشهای سرمایه گذاری در عمان به تفصیل صحبت کردهایم. گفتهایم که سرمایهگذاری در عمان به دو صورت خرید ملک و ثبت شرکت در عمان صورت میگیرد. درباره مالیات سرمایه گذاری در عمان صحبت کردیم و از مزایای ثبت برند بین المللی در عمان نوشتیم. همچنین توضیح دادیم که ثبت شرکت پیچیده نیست و میتواند از طریق راه اندازی یک کافی شاپ، باشگاه ورزشی، کلینیک درمانی یا حتی کلینیک زیبایی در این کشور صورت گیرد. در این مقاله قصد داریم پیرامون مزایای سرمایه گذاری در عمان و حمایتهای دولت عمان از سرمایه گذاران صحبت کنیم.
خوب است بدانید که سرمایهگذاری در عمان به شما امکان افتتاح حساب بانکی بین المللی نیز میدهد.
آنچه در این مقاله بررسی میگردد:
- انواع حمایتهای دولت از سرمایهگذاری در عمان
- وام برای سرمایهگذاری در عمان
- تشویقها و انواع حمایت دولت عمان از کسب و کارها
- مالیات شرکتهای سرمایهگذاری در عمان
- دسترسی شرکتها به بازار جهانی، از مزایای سرمایهگذاری در عمان
- زیرساخت عمان برای سرمایهگذاری شرکتها در عمان
- سخن پایانی
انواع حمایتهای دولت از سرمایه گذاری در عمان
سلطاننشین عمان، به منظور جذب هرچه بیشتر سرمایه خارجی به این کشور، در ده سال گذشته تلاشهای زائدالوصفی انجام دادهاست. دولت این کشور تلاش میکند وابستگی اقتصاد این کشور به نفت را کاهش دهد و با برقراری روابط صلح آمیز با تمام کشورهای جهان، رشد و توسعه اقتصادی در این کشور را روز به روز بهبود بخشد. دولت عمان با اعطای وام برای کسب و کارها، سیاستهای تشویقی، تسهیل قوانین مالیاتی، ارتباطات گسترده با شرکتها و دولتهای خارجی، اصلاح قوانین سرمایه گذاری خارجی و بهبود زیرساختها، از سرمایهگذاری در عمان حمایت کند.
در ادامه این حمایتها را یک به یک شرح خواهیم داد.
وام برای سرمایه گذاری در عمان
یکی از روشهای ترغیب سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در عمان، اعطای وام به سرمایه گذاران خارجی است. منابع بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در عمان عبارتند از:
- طیف گسترده ای از تسهیلات اعتباری و خدمات مالی از طریق یک بخش مالی قوی به سرمایه گذاران ارائه می شود، به عنوان مثال، بانک توسعه عمان برای کمک به توسعه بیشتر اقتصاد، بودجه دولتی را تامین می کند و همچنین به بخش های صنعتی و خدماتی وام اعطا می کند.
- بازار اوراق بهادار مسقط و بازار سهام سلطان نشین عمان، منبع بالقوه سرمایه جدید برای بخش خصوصی است.
تشویقها و انواع حمایت دولت عمان از کسب و کارها
دولت عمان به منظور تشویق سرمایه گذاری در عمان معافیتها و تشویقهایی را برای سرمایه گذاران در نظر گرفتهاست که مهمترین آنها بدین شرح است:
- معافیت از عوارض گمرکی واردات تجهیزات کارخانه
- معافیت از حقوق گمرکی مواد اولیه
- خدمات یکپارچه زمین در مناطق صنعتی
- معافیت مالیاتی شرکت ها تا ۱۰ سال
- اعتبار صادرات از طریق (اعتبار عمان)
- عضویت در سازمان تجارت جهانی

مالیات شرکتهای سرمایه گذاری در عمان
در بسیاری از کشورها، دولتها تلاش میکنند برای حمایت از شرکتها و کسب و کارهای ملی خود، امتیازاتی را برای آنان در قیاس با سرمایه گذاران خارجی در نظر بگیرند. یکی از این امتیازات، اخذ مالیات پایینتر از کسب و کارهای داخلی است. اما دولت عمان برای جذب سرمایه گذاری خارجی، مصوب کردهاست که همه شرکتهای عمانی، صرفنظر از درصد مشارکت خارجی، از نظر مالیات با شرکتهای عمانی برابری کنند. نرخ این مالیات ۱۵ درصد برآورد میشود. هرچند برای کسب و کارهای کوچک، ممکن است این نرخ پایینتر نیز بیاید.
دسترسی شرکتها به بازار جهانی، از مزایای سرمایه گذاری در عمان
عمان به دلیل موقعیت جغرافیایی و سیاسی خود، و مجاورت با دریا و دسترسی آسان به اقیانوس، در غیاب کشورهایی چون ایران که در منازعه دائمی با جهان هستند، کوریدور مناسبی برای ارتباط بین شرق و غرب است. از سوی دیگر این کشور امتیازات ارزشمند دیگری نیز به منظور سرمایه گذاری در عمان دارد که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- تا سال ۲۰۲۵، یک میلیارد نفر وارد طبقه مصرف کننده جهانی خواهند شد و حدود ۶۰۰ میلیون نفر از آنها در بازارهای نوظهور زندگی خواهند کرد. سلطان نشین از نظر استراتژیک در نزدیکی این بازارها قرار دارد و دارای پایگاه تجاری، زیرساخت، تخصص، استعدادهای جوان، رهبری و ارتباط جهانی است.
- صادرات غیرنفتی عمان به بیش از ۱۳۵ کشور می رسد که در سال ۲۰۱۷ به ۸٫۲ میلیارد دلار رسید، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۶٫۲ میلیارد دلار بود.
- پیوستن به اتحادیه گمرکی شورای همکاری خلیج فارس با پتانسیل تخمینی بازار ۵۳٫۵ میلیون در سال ۲۰۲۰ – ۳۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۰۰٫
- عضو موسس گروه ۲٫۷ میلیارد نفری اقیانوس هند.
- منطقه تجارت آزاد عرب – ۱۸ کشور با جمعیت بیش از ۲۷۰ میلیون نفر
- قرارداد تجارت آزاد با ایالات متحده آمریکا
- توافقنامه تجارت آزاد بین کشورهای اتحادیه تجارت آزاد اروپا – ایسلند، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس.
- توافقنامه تجارت آزاد بین سنگاپور و شورای همکاری خلیج فارس

زیرساخت عمان برای سرمایه گذاری شرکتها در عمان
یکی دیگر از مزایای عمان برای سرمایهگذاری زیرساختهای این کشور است. ایجاد بنادر، مناطق ویژه اقتصادی، شهرکهای صنعتی و پارکهای علم و فناوری و قوانین بین المللی حمل و نقل، از تمهیدات دولت این کشور برای سرمایه گذاری در عمان است. برخی از این زیرساختها به طور ویژه عبارتند از:
- یکی از بهترین بنادر کانتینری منطقه در صلاله با مدیریت شرکت مرسک
- بندر صنعتی درجه یک در سوهار که توسط بندر روتردام اداره می شود
- منطقه ویژه اقتصادی دقم، اسکله خشک و بندر دقم
- هفت شهر صنعتی خدمات یکپارچه که توسط مؤسسه عمومی شهرکهای صنعتی (مداین) اداره می شود.
- دانش واحه مسقط – یکی از پارک های فناوری پیشرو در خلیج فارس
- روشهای حمل و نقل بر اساس استانداردهای بین المللی
- ارتباطات جهانی
سخن پایانی
اگر قصد سرمایهگذاری خارجی دارید، ما موکدا سرمایه گذاری در عمان را به شما پیشنهاد میکنیم. اگر چه قطعا ثبت شرکت و سرمایه گذاری در اروپا، ممکن است برای ایرانیان جذابتر باشد، اما باید به این نکته توجه کرد که کشورهای توسعهیافتهی اروپا، به قدر کافی اشباع هستند و اولویت اولشان نه مهاجران، که شهروندان اروپایی است. لذا سرمایه گذاری در این کشورها ممکن است دشواریهای زیادی به همراه داشتهباشد. اما کشور عمان به دلیل اینکه در مسیر توسعه قرار دارد، تلاش زیادی برای جذب سرمایهگذاری خارجی در عمان میکند. پس امکان پیشرفت و توسعه کسب و کار در این کشور بیشتر از سایر نقاط جهان خواهد بود. اگر سرمایه گذاری در عمان برای شما جذاب است، منتظر تماس شما خواهیم بود. شما میتوانید از مشاوره رایگان کارشناسان موسسه مهاجرتی رسا بهرهمند شوید. همچنین میتوانید فرآیند سرمایهگذاری خود در عمان را به ما بسپارید.